);

Estem treballant per construir una nova realitat més inclusiva, més respectuosa amb els drets i amb més oportunitats per a les persones en situació de discapacitat intel·lectual. Ens ajudes a fer-la possible?


La Covid-19 ha provocat una crisi sense precedents, tant a nivell econòmic com social. Distància de seguretat, mascareta, restriccions d’aforament, rebrots… L’etapa post-confinament està repleta d’incerteses, però nosaltres
tenim la certesa que res pot ser com abans. Estem treballant per aconseguir una realitat més inclusiva, lliure i digne per a les persones en situació de discapacitat intel·lectual. No contemplem tornar enrere, treballem per avançar. 


L’Erik és un apassionat de l’art. La seva obra s’ha exposat en nombrosos centres culturals de Madrid i Barcelona i ha arribat fins el Japó, on va guanyar el primer premi del Concurs Internacional “Big-i-Art”. La “nova normalitat” ha de potenciar talents com els de l’Erik per ser més original i inspiradora. Aquesta és la riquesa de la diversitat.


La Montse és l’única persona en situació de discapacitat intel·lectual que ha participat en l’elaboració de la Declaració de dones amb discapacitat en lideratge polític i públic: cap a Pequín+25, que es va signar a la seu de l’ONU a Nova York. La seva contribució és un clar exemple que les persones en situació de discapacitat tenen molt a aportar. Fem possible aquestes oportunitats!


El somni de l’Andy és ser escriptor. El seu primer llibre es titula “Ignorant la SD: Memòries i reflexions” i ara està enllestint la segona part. Creu que la “nova normalitat” ha de ser una realitat que permeti a les persones en situació de discapacitat emprendre els seus projectes. Com amb l’Andy, ajuda’ns a despuntar nous talents.


En Ricard portava tres anys fent tasques de suport a la línia de caixes al supermercat Alcampo. Recentment, l’empresa ha premiat el seu esforç renovant-li el contracte de forma indefinida. Tant de bo l’exemple d’Alcampo s’estengui en la “nova normalitat” i siguin més les empreses que apostin per la inclusió laboral.

Per construir aquest futur digne, en els darrers temps:

down-alzheimer

Hem participat en la investigació que descriu per primer cop la història natural de la malaltia d’Alzheimer en persones amb síndrome de Down (SD).

Hem possibilitat que per primera vegada una persona amb la SD formi part del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, i assisteixi a la seu de Nacions Unides, per participar en l’elaboració d’una declaració sobre els drets de les persones en situació de discapacitat intel·lectual.

abc21

Hem creat el primer repositori digital sobre la síndrome de Down per a famílies.

El confinament tampoc no ens ha aturat. A la FCSD hem atès a les persones usuàries i a les seves famílies telemàticament proporcionant suport emocional i logístic.  També hem seguit donant suport presencial a les persones que viuen de forma independent. Tot això ho hem fet per garantir un confinament relaxat i productiu.

Estem immersos en una nova realitat i volem aportar la nostra expertesa i treball per preservar els drets de les persones en situació de discapacitat intel·lectual, fomentar la seva plena inclusió i assegurar el seu benestar. 

Uneix-te a la nostra campanya  i col·labora amb els projectes de la FCSD:

VIDA INDEPENDENT

Garanteix l’autonomia i la inserció social de la persona en situació de discapacitat intel·lectual fent possible decidir on, com i amb qui vol viure.

CENTRE MÉDIC BARCELONA DOWN

Dona suport a la gestió de l’assistència mèdica preventiva, la prevenció i el tractament de persones amb síndrome de Down.

PROMOCIÓ CIUTADANA

Promou la participació de les persones en situació de discapacitat intel·lectual en la defensa dels drets humans i la projecció de la seva veu i talents.

Malgrat la crisi econòmica i social provocada per la Covid-19, des de la FCSD seguirem treballant per aconseguir una realitat més inclusiva, lliure i digna per a les persones amb SD i altres situaciones de discapacitat intel·lectual. Necessitem el teu suport per combatre les desigualtats, garantir els seus drets i fer escoltar les seves veus.