Desenvolupem una guia digital interactiva per orientar les famílies per aconseguir el millor desenvolupament de les persones amb la síndrome de Down

  • Creem ABC21 amb l’objectiu d’oferir pautes, orientacions i recursos per al millor desenvolupament de la persona amb la síndrome de Down
  • La plataforma entrarà en una fase pilot amb 20 famílies a l’abril, i es preveu que estigui operativa i oberta a totes les persones interessades al setembre

ABC21 és una guia pràctica de suport per a famílies de persones amb la síndrome de Down desenvolupada per la Fundació Catalana Síndrome de Down. Es tracta d’una eina digital pionera que no només ofereix pautes, orientacions i recursos per assegurar el bon desenvolupament de la persona amb la síndrome de Down en el dia a dia sinó que a més, ofereix consultes a professionals i un seguiment personalitzat.

Les famílies trobaran les informacions estructurades per franges d’edat i per temàtiques. Els continguts, que estaran en constant actualització, estan elaborats per un equip multidisciplinar integrat per professionals de la Fundació d'àmbits com la neuropsicologia, la psicologia clínica, la pedagogia, el treball social, l’educació social, la fisioteràpia, la logopèdia, etc.

Alguns d'aquests professionals són: Beatriz Garvía, Pep Ruf, Marta Golanó, Núria Ferrer, Dolors Torres, María José Miquel, etc.

La plataforma entrarà en una fase pilot amb 20 famílies a l’abril, i es preveu que estigui operativa i oberta a totes les persones interessades al setembre. Hi haurà una versió oberta i gratuïta en la qual es podran consultar alguns dels continguts i una part de registre i de pagament en la qual els usuaris trobaran articles de més interès, extenses orientacions, vídeos i imatges il·lustratius i sobretot, l’espai on configurar el perfil individualitzat del seu familiar per tenir un seguiment personalitzat.

Tranquil·litat i confiança

La criança d’un fill o filla mai és senzilla però quan aquest infant neix amb una discapacitat, resulta més complicada. Les famílies no disposen d’informació prèvia ni, possiblement, de referents per saber si el que estan fent és el més adequat. L’estat emocional de la família també pot estar afectat i això podria dificultar encara més la criança. Els pares i mares necessiten sentir-se capaços per ajudar als seus fills i filles a assolir les capacitats que els permetin arribar a uns nivells d’autonomia i independència, d’acord amb les possibilitats de cadascú.

Gràcies a aquesta eina, que estarà disponible en català i castellà en una primera fase, la Fundació podrà donar suport també a les famílies de fora de Catalunya, i que no poden desplaçar-se fins a l’entitat per participar en els diferents serveis.

La plataforma ha estat desenvolupada per Metodian, especialista en creació de webs i aplicacions.