);

Suma’t al moviment que normalitza la diferència


  Dades fiscals


  Persona físicaOrganització


  CatalàCastellà

  I tu, discrimines o respectes? Atura’t un moment i pensa en el llenguatge que utilitzes per referir-te a les persones amb la síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals. Les anomenes discapacitades? O bé, persones amb discapacitat? La diferència sembla petita, tan sols són tres lletres -pot pensar algú-, però el significat és radicalment diferent.

  L’ús del llenguatge defineix i dibuixa la realitat diària de milers de persones arreu del món i, dia a dia, la gent amb discapacitat es troba amb discriminacions lingüístiques o de tracte. A la FSCD acompanyem cada any a més de 2.000 famílies i treballem amb persones amb la síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals perquè puguin assolir una inclusió real.

  Suma’t al moviment que normalitza la diferència i demostra de quin costat estàs. I tu, discrimines o respectes?

  Quan et refereixis a una persona sense discapacitat digues, per exemple, persona sense discapacitat. Persones normals ho som tots.

  – Montserrat Vilarrasa

  Quan dius persona discapacitada ho simplifiques, ens discapacites per tot. Sempre és millor dir persona amb discapacitat 
  – Jordi Riu

  M’agrada riure, jugar i aprendre. Per què no hauria de voler una educació com la de qualsevol altre nen?

   

  Oriol Pallàs

  La FCSD porta des del 1984 treballant per la inclusió de les persones amb la síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals i el seu entorn. Formació, conscienciació, sostenibilitat i desenvolupament per un món més just.