
Suma’t al moviment que normalitza la diferència
I tu, discrimines o respectes? Atura’t un moment i pensa en el llenguatge que utilitzes per referir-te a les persones amb la síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals. Les anomenes discapacitades? O bé, persones amb discapacitat? La diferència sembla petita, tan sols són tres lletres -pot pensar algú-, però el significat és radicalment diferent.
L’ús del llenguatge defineix i dibuixa la realitat diària de milers de persones arreu del món i, dia a dia, la gent amb discapacitat es troba amb discriminacions lingüístiques o de tracte. A la FSCD acompanyem cada any a més de 2.000 famílies i treballem amb persones amb la síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals perquè puguin assolir una inclusió real.
Suma’t al moviment que normalitza la diferència i demostra de quin costat estàs. I tu, discrimines o respectes?

Quan et refereixis a una persona sense discapacitat digues, per exemple, persona sense discapacitat. Persones normals ho som tots.
– Montserrat Vilarrasa
Quan dius persona discapacitada ho simplifiques, ens discapacites per tot. Sempre és millor dir persona amb discapacitat
– Jordi Riu

M’agrada riure, jugar i aprendre. Per què no hauria de voler una educació com la de qualsevol altre nen?
– Oriol Pallàs

La FCSD porta des del 1984 treballant per la inclusió de les persones amb la síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals i el seu entorn. Formació, conscienciació, sostenibilitat i desenvolupament per un món més just.