);

Actualitat

El Govern ha renovat el conveni amb la Fundació Catalana de Síndrome de Down (FCSD), per afavorir la inclusió sociolaboral de persones en situació de discapacitat intel·lectual amb un grau de discapacitat reconegut superior al 65%. El president, Quim Torra, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i la directora general de la FCSD, Katy Trias, han encapçalat l’acte.

Es tracta d’un programa que s’adreça a persones amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals que tenen un grau de discapacitat reconegut superior al 65% i que estan valorades com a usuàries de centres ocupacionals.

El projecte consta de dues fases, una primera de formació en situació, que permetrà fer una estada de sis mesos de pràctiques al centre de treball de la Generalitat. Si la valoració d’aquest període és positiva, se signaran convenis individuals entre el departament del centre de treball i la FCSD. En funció de l’acord, fins a deu persones d’aquest col·lectiu podran integrar-se en centres de treball de la Generalitat.

La FCSD realitzarà el seguiment i la tutela d’aquestes persones i assessorà i donarà pautes als companys i caps dels participants en el programa. La coordinació del projecte la durà a terme el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública a través de la Secretaria d’Administració i Funció Pública.

Torra ha agraït que aquesta fundació “pionera” ajudi l’executiu a oferir “el millor” d’una administració. Per la seva part, Katy Trias ha apuntat que la inclusió serà “la millor manera” d’ajudar la qualitat de vida de les persones i les seves famílies. El conveni, signat fa 19 anys, dona feina a 9 persones en situació de discapacitat intel·lectual que els impedeix l’accés al món laboral. Ara es cobriran dues places vacants.

El president ha agraït a la fundació tota la feina feta: “Vau ser pioners per valorar i estimar les persones”. El cap de l’executiu ha dit que és una “sort” que la Fundació acompanyi el Govern i permeti que l’administració estigui al costat de les persones que més ho necessiten per ajudar-les a progressar.

Alternatives als centres ocupacionals

Per últim, Trias ha sentenciat que la fundació es troba “feliç” per demostrar que persones en situació de discapacitat intel·lectual amb un grau de discapacitat reconegut superior al 65% i valorades com a usuàries de centres ocupacionals també poden treballar a diferents administracions públiques. La directora general de la FCSD espera que l’acord es pugui ampliar en un futur per incorporar-hi més gent de tot Catalunya i d’altres entitats.

Trias ha afegit que l’aposta del conveni va ser “molt important”, ara fa 19 anys, i que el desenvolupament ha constatat ser “molt positiu” per a les persones: “Hem demostrat que hi ha altres vies alternatives al centre ocupacional”.

L’acord signat avui renova la col·laboració que la Generalitat i la FCSD ja duien a terme des de l’any 2000 i dona continuïtat a un projecte perquè persones en situació de discapacitat intel·lectual puguin realitzar tasques diverses en centres de treball de la Generalitat.

A l’acte també hi han assistit la secretària d’Administració i Funció Pública, Anabel Marcos, i la directora general de la Funció Pública, Pilar Sorribas.

 

Comparteix!