Somos Inclusión

1. Introducción

Somos Inclusión es el programa de responsabilidad social corporativa (RSC) que la Fundación Catalana Síndrome de Down pone a disposición de las instituciones y empresas que han decidido caminar junto a nosotros para crear un mundo en el que las personas con discapacidad o vulnerabilidad participen de manera plena en la sociedad, en igualdad de condiciones y oportunidades que el resto de la población. Desde la Fundación estamos convencidos del papel de la empresa como motor de cambio social y que sois uno de los principales actores en la consecución de la inclusión social porque en vuestras manos tenéis uno de los principales factores de esta inclusión: el trabajo. Con esta sección queremos estimular a las empresas y facilitaros la elección de la colaboración que más os convenga, en función de las necesidades y las respectivas posibilidades, conscientes de que no todas sois iguales, pero que todas podéis aportar solidaridad y compromiso a la plena inclusión de las personas con discapacidad intelectual.

2. ¿Cómo podéis colaborar?

2.1. Integra

2.1.1. Contratación de personas con discapacidad intelectual. La Ley general de derechos de las personas con discapacidad y de su inclusión social, obliga a las empresas que cuenten con más de cincuenta trabajadores a reservar como mínimo un 2% de la plantilla a personas con discapacidad. Desde la FCSD, os ayudamos a hacerlo posible. 2.1.2. Medidas alternativas. La misma Ley prevé que las empresas que no poden hacer frente a esta cuota de contratación puedan dar cumplimiento a sus obligaciones legales realizando una donación a una entidad declarada de utilidad pública que tenga entre sus objetivos la formación profesional, la inserción laboral o la creación de ocupación para personas con discapacidad. La FCSD puede ser la destinataria de esta donación. 2.1.3. Patrocina un proyecto. La FCSD cuenta con ocho servicios destinados a mejorar la calidad de vida de las personas con discapacidad y fomentar su inclusión social:

  • Centro de Desarrollo Infantil y i Atención Precoz (CDIAP)
  • Seguimiento en la Etapa Escolar
  • Apoyo a las Familias
  • Inclusión Laboral «Colabora»
  • Ocio «¿Quedamos?»
  • Formación de Adultos
  • Apoyo a la Vida Independiente «Me voy a casa»
  • Atención Terapeutica

Además de estos servicios, contamos con otras actividades y proyectos. Como empresa, podéis realizar un donativo y contribuir al buen funcionamiento de alguno de estos proyectos o servicios, o bien a la actividad general de la Fundación.

2.2. Marketing con causa

2.2.1. Patrocinio de actos de la FCSD. La FCSD organiza, durante todo el año, una serie de actividades, encuentros, actos y jornadas —nacionales e internacionales— destinadas a fomentar la investigación, a concienciar a la sociedad y a proporcionar espacios lúdicos y de encuentro con las familias. Podéis patrocinar alguno de estos actos. 2.2.2. Donación o cesión de material. La donación de determinado material de vuestra empresa puede suponer para la FCSD un ahorro económico muy importante. Ayudarnos a reducir costes nos permite destinar más recursos a nuestros proyectos y servicios y, en definitiva, a la atención de las personas con síndrome de Down u otras discapacidades intelectuales. 2.2.3. Ofertas y descuentos a socios amigos. La FCSD, con su voluntad de contribuir a la mejora de la calidad de vida de las personas con discapacidad intelectual, trabaja también para conseguir complicidad con las empresas y poder ofrecer descuentos a las familias, a través del carnet de socio/a. 2.2.4. Compra d’art. Podeu comprar litografies cedides a la Fundació per autors com Antoni Tàpies, Josep Maria Subirachs, Josep Guinovart, Jordi Alumà, etc. o obres dels participants en l’Espai d’Art de la Fundació comara Erik Nistch, Maria Florencia Mariño, Rubén Izquierdo o Mónica Flores.

2.3. RSC amb els vostres treballadors i treballadores

2.3.1. Sensibilització del personal a través de canals de comunicació interna Utilitzeu els mitjans de comunicació interns de la vostra empresa per donar a conèixer la Fundació i la seva tasca a favor de les persones amb la síndrome de Down. 2.3.2. Contractació d’una conferència de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. Podeu contractar una xerrada-conferència de l’Assemblea de Drets Humans de la Fundació, formada per persones amb la síndrome de Down. L’Assemblea té l’objectiu de donar a conèixer la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i sensibilitzar la població respecte la plena inclusió del col·lectiu. 2.3.3. Donatiu compartit o matchinggift. Oferiu als vostres empleats que s’involucrin en la recaptació de donatius a favor d’un projecte de la Fundació i, en saber la quantitat recaptada, dobleu-la. També podeu fer un donatiu si aconsegueixen un repte: una cursa, una passejada solidària, una gimcana, un scaperoom, etc. 2.3.4. Teaming. Teaming és una eina en línia per recaptar fons a través de microdonacions d’un euro al mes. La filosofia de Teaming es basa en la idea quesols, amb un euro, no podem fer massa, però si ens unim podem aconseguir fer realitat grans projectes. Podeu promoure un Teaming entre el vostre personal.

2.4. RSC amb clients

2.4.1. Felicitacions de Nadal. Cada any, la Fundació edita una felicitació de Nadal a partir d’una de les obres artístiques realitzades a l’Espai d’Art. Si teniu costum de felicitar les festes als vostres clients, proveïdors o empleats, podeu fer-ho mitjançant la nostra felicitació de Nadal —en paper o digital. 2.4.2. Punt de llibre per Sant Jordi. De la mateixa manera, per Sant Jordi, editem punts de llibrediversos amb les obres artístiques fetes a l’Espai d’Art. Si voleu tenir un detall amb els vostres clients, proveïdors o empleats, podeu fer-ho mitjançant els nostres punts de llibre. 2.4.3. Botiga solidària en línia. Si teniu una botiga en línia podeu fer una donació fixa per cada producte que s’hi vengui o d’un tant per cent sobre el preu de cada producte. 2.4.4. Compartiu l’enllaç al nostre web. Inseriu un enllaç al vostre web o a les vostres xarxes socialsper tal de redirigir els vostres proveïdors i clients al web de la Fundació. També podeu fer una donació per cada clic que es facia l’enllaç.

3. Què us podem oferir nosaltres

Des de la Fundació Catalana Síndrome de Down ens comprometem a:

 • Fer difusió i projecció pública de la vostra col·laboració a través del web, les xarxes socials i els materials de comunicació propis i notes de premsa, donant-vos, així, visibilitat i associant la vostra marca als nostres valors.
 • Enviar-vos anualment la memòria econòmica i d’activitats de la FCSD, on es recullen totes les entitats, les empreses i els particulars que col·laboren amb la Fundació d’una manera o una altra.
 • Conèixer de primera mà el projecte en què col·laboreu, ja sigui visitant-nos o establint-hi algun altre tipus de relació directa.
 • Convidar-vos a participar als actes socials organitzats per la Fundació.
 • Enviar-vos el diploma i el distintiu Som Inclusió, que podreu utilitzar per donar a conèixer la vostra col·laboració amb la Fundació.

 

4. Beneficis per a les empreses

La responsabilitat social corporativa és el compromís de l’organització envers les necessitats dels seus grups d’interès per mitjà d’una implicació voluntària i solidària, més enllà del que estableix la legislació vigent, que genera beneficis per a les empreses, com ara:

 • Augmenta la motivació i la fidelitat dels treballadors, així com el seu grau de compromís, en sentir-se partícips de projectes que van més enllà dels assoliments comercials.
 • Incrementa la satisfacció i la lleialtat dels clients, que en nombroses ocasions també col·laboren amb els mateixos projectes.
 • Millora la imatge pública de l’empresa i la seva reputació.
 • Aporta a l’empresa un valor diferencial i capta l’atenció de nous talents que valoren les companyies socialment compromeses que promouen la solidaritat, la multiculturalitat i la diversitat.
 • I, a més, millora i fomenta les relacions de l’empresa amb el seu entorn.
 • I, per acabar, volem posar de relleu la satisfacció de contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i a una societat més inclusiva.

 

5. Avantatges fiscals

La vostra aportació, a més de contribuir a la construcció d’una societat més inclusiva, desgrava un 35% en la quota de l’impost de societats, i un 40% a partir del tercer any (tal com estableix la Llei 49/2002, que regula els incentius fiscals per als convenis de col·laboració empresarial). Des de la FCSD, us facilitarem un certificat de donació per tal que pugueu desgravar l’aportació efectuada.

Contacte

Si decidiu formar part de Som Inclusió, contacteu amb Laura Pujol, la nostra responsable d’Aliances Corporatives. Truqueu al 932 157 423 o envieu-nos un correu a general@fcsd.org

Accesibilidad