);

Coneix als ponents de les conferències d’inauguració i cloenda:

Dra. Maria del Mar Adrover Amengual

Especialista en psiquiatria de discapacitat intel·lectual. Treballa com Adjunta de psiquiatria de discapacitat intel·lectual en el SBUHB, sud de Gales, Regne Unit. És membre del Royal College of Psychiatrists i membre de la Divisió de Psiquiatria de Discapacitat Intel·lectual del Col·legi de Psiquiatres del Regne Unit. També és responsable de la Auditoria Mèdica de Salut Mental i Psiquiatria de Discapacitat Intel·lectual SBUHB DU.

Dr. André Strydom (MRCPsych, MSc, PhD)

Catedràtic de Discapacitats Intel·lectuals a l’Institut de Psiquiatria, Psicologia i Neurociència del King’s College de Londres, on centra la seva activitat investigadora en els trastorns mentals dels adults amb alteracions del desenvolupament neurològic, incloses les alteracions genètiques com la síndrome de Down. Treballa com a psiquiatra especialista en discapacitats intel·lectuals en el sud de Londres i en el Maudsley NHS Foundation Trust. El Dr. Strydom té un interés especial pels trastorns relacionats amb l’envelliment, com la demència en adults amb discapacitat intel·lectual i amb síndrome de Down. És investigador principal del consosrci LonDownS (www.ucl.ac.uk/london-down-syndrome-consortium) format per diversos grups d’investigació d’universitats londinenques que col·laboren en diferents aspectes de la malaltia de l’Alzheimer en la síndrome de Down.

Coneix als ponents de les taules:

Dr. Víctor Cabré Segarra

Doctor en psicologia. Especialista en psicologia clínica i en psicoteràpia. Director del Departament de Docència de l’Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer de la Universitat Ramon Llull. Psicoterapeuta individual i de grup al Centre Mèdic-Psicologic de la Fundació Vidal i Barraquer. Professor associat de la Facultat Blanquerna, Universitat Ramon Llull, Barcelona. Professor del Màster Universitari en Atenció Emocional a l’Infant Hospitalitzat segons el model Child Life, Campus Docent Hospital de Sant Joan de Déu, Universitat de Barcelona. Director de la Colección Salud Mental de l’Editorial Herder.

Sra. Núria Ferrer Mateo

Diplomada en Treball Social per la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Ha cursat el Postgrau Infància i Adolescència en Risc per la Universitat Ramon Llull, i el Postgrau de Parella i Família, organitzat per l’Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer. Ha participat en diverses formacions de temes socials, de salut, educatius, clínics i jurídics, relacionats amb la millora de l’atenció a les persones. Ha participat com a docent en cursos, jornades, màsters i congressos. Fa més de 20 anys que treballa en l’àmbit social oferint atenció individual, familiar i grupal. Inicialment dedicada al món de la infància en risc, els últim 13 anys s’ha centrat en la intervenció social amb famílies. Des del 2014, és coordinadora del Servei d’Atenció a les Famílies de la FCSD.

Sr. Josep Font Roura

Pedagog i director del Centre d’Educació Especial l’Estel fins el curs 2015-16. Ex professor associat de la Universitat de Vic. Professor de màsters de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat de Vic i de la Universitat Ramon Llull. Ex membre del grup d’investigació “Discapacitat i Qualitat de Vida: Aspectes Educatius” de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (URL). Director de la revista Reptes. Revista d’Educació Especial i Inclusiva. Autor principal de la prova PACBAL (Prova d’Avaluació dels Components Bàsics de l’Aprenentatge de Lectura) que en l’actualitat utilitzen moltes escoles de Catalunya. Tanmateix, participa en projectes d’assessorament i transformació de centres educatius, i en la publicació d’articles i capítols de llibres.

Sra. Beatriz Garvía Peñuelas

Psicòloga especialista en psicologia clínica i en psicoteràpia. Experta en salut mental de persones amb discapacitat intel·lectual. Els seus interessos professionals han estat i estan dirigits a la detecció i tractament dels problemes de salut mental de les persones amb Discapacitat Intel·lectual (DI) i, en especial, amb síndrome de Down. L’any 1989 es va incorporar a la Fundació Catalana Síndrome de Down com a psicòloga clínica del Centre Mèdic Down. Participa com a docent en cursos, jornades, màsters, congressos nacionals i internacionals i té publicats diversos llibres i nombrosos articles en revistes mèdiques internacionals sobre diferents aspectes de la discapacitat intel·lectual.

Dra. Marta Golanó Fornells

Llicenciada en Psicologia especialitzada en Psicologia Clínica per la Universitat de Barcelona (UB). Doctora en Psicologia per la Universitat Ramon Llull (URL). Màster en Psicopatologia Clínica (URL). Psicoterapeuta del CDIAP de l’Esquerre Eixample i Sant Gervasi, gestionat per la FCSD. Actualment exerceix les funcions de Direcció Clínica, impulsant la intervenció basada en la mentalització i la mesura sistemàtica de resultats. Acreditada en l’avaluació de la mentalització en la Parent Development Interview (PDI), i en diferents tractaments basats en la mentalització per l’Anna Freud National Center for Children and Families (AFNCCF) de Londres. Membre del Grup de Recerca en Mentalització i Avaluació d’Intervencions Psicològiques (GREMAIP) de l’Institut Universitari de Salut Mental Fundació Vidal i Barraquer (IUSMFVB). Docent en els Màster de Teràpia Familiar, d’Atenció Precoç i de Psicoteràpia Psicoanalítica de la URL.

Sra. María Isabel Perucha Sanz

Llicenciada en Psicologia per la Universidad Autónoma de Madrid (1985), i Postgrau en Malaltia Mental i Alteracions de la Conducta en Persones amb Discapacitat Intel·lectual per la Universitat Internacional de Catalunya (2016). Des del 1998 treballa a la Fundació APROCOR, primer com a educadora i des del 2002 com a psicòloga. En el 2016, va participar en el col·loqui sobre Discapacitat Intel·lectual i Salut Mental, Atenció Sanitària i Social a la Facultat de Medicina de la Universidad Autónoma de Madrid. I en el 2015, va participar en las IX Jornadas Científicas Internacionales de Investigación sobre Discapacidad, Inico, Salamanca. Ha col·laborat en l’elaboració del document Discapacidad Intelecutal y Salud Mental. Evaluación e Intervención Psicológica. Análisis de casos publicat per Plena Inclusión.

Sra. Elena Picanyol Sallés

Treballa com a psicòloga en el CDIAP de la FCSD. Màster en Psicopatologia Clínica (FVB-Universitat Ramón Llull) i Màster en Psicoteràpia Psicoanalítica (ACPP). Formació i acreditació en Parent Development Interview (PDI) per Anna Freud Center (AFC), i en Mentalization-Based Treatment for Families per Anna Freud Center (AFC).

Sr. Jordi Rosàs Vivet

Psicòleg –general sanitari-, Màster en Treball Clínic i Salut Mental (CEPP) i Formació continuada en psicoteràpia. Psicòleg de l’àrea de persones amb discapacitat intel·lectual del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu; des del 2005 SESMDI Barcelona. Membre del Comitè d’Ètica Assistencial CEA PSSJD; comitè científic organitzador (jornades d’ètica PSSJD). Supervisor de casos i equips d’entitats que atenen a persones amb DI. Coordinador i psicòleg dels serveis d’habitatge i ocupacional de persones amb DI.

Sr. Pep Ruf i Aixàs

Llicenciat en pedagogia treballa com a director tècnic de l’àrea d’adults de la Fundació Catalana Síndrome de Down. Coordinador de la Red Nacional de Vida Independiente de Down España, membre del comitè d’experts de FIADOWN i és professor d’Educació Social i Pedagogia a la Universitat de Barcelona i d’Educació Social a la Universitat Oberta de Catalunya.