);

Actualitat

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya va concedir en el marc dels Premis Civisme en la modalitat de Ciutadania i Virtut Civil una menció honorífica a la FCSD per haver possibilitat que Montserrat Vilarrassa, membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta de la FCSD i vocal del Consell Rector de l’IMPD, hagi pogut desenvolupar una carrera d’activisme internacional en defensa dels drets de les persones en situació de discapacitat intel·lectual.

El jurat ha valorat la tasca de Vilarrasa al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) ―és la primera persona en situació de discapacitat intel·lectual que ocupa aquest càrrec― i a l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta de la Fundació Catalana Síndrome de Down.

De la FCSD a l’ONU

Un altre element a destacar és la participació de Vilarrasa en la Declaració de dones amb discapacitats en lideratge polític i públic: cap a Pequín + 25, en un acte que va tenir lloc a la seu de l’Organització de Nacions Unides (ONU), a Nova York.

L’activista catalana va participar en el procés d’elaboració de la declaració amb l’objectiu de visualitzar la competència i rol de les dones amb discapacitat en posicions de lideratge polític i públic per influir en la societat. Vilarrasa va ser l’única dona amb discapacitat intel·lectual que hi va participar, la resta de dones tenien altres situacions de discapacitat.

Premis Civisme 2019

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, acompanyat pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha lliurat els Premis Civisme 2019. La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària convoca aquests guardons amb l’objectiu d’estimular, des d’àmbits i edats ben diferents, reflexions sobre el civisme i actuacions de millora en l’entorn.

En el decurs de l’acte, que s’ha celebrat al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, s’han lliurat el 37è Premi Serra i Moret, el 33è Premi Jaume Ciurana, el 24è Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, el 3r Premi Civisme a la Innovació i el 3r Premi Civisme a la Ciutadania i Virtut Civil.

Aquests premis tenen l’antecedent històric en el Premi Prat de la Riba, que la Generalitat de Catalunya va instituir l’any 1935 per guardonar el millor llibre sobre formació i educació cívica.

Comparteix!