);

Actualitat

El proper 12 de juny, Montserrat Vilarrasa, membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) i vocal per la discapacitat intel·lectual del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb discapacitat (IMPD), assistirà a Nova York, a la seu de Nacions Unides, a la reunió d’aprovació  de la declaració de Nacions Unides sobre els drets de les dones amb discapacitat a nivell mundial, en el marc de la plataforma de drets de la Dona Beijing +25.

Aquesta declaració vol visualitzar la competència i rol de les dones amb discapacitat, impactant en altres dones i nenes amb o sense discapacitat.  

Montserrat Villarasa ha estat convocada per Maria Soledad Cisternas Reyes, enviada especial de Nacions Unides sobre discapacitat i accessibilitat. A la trobada participaran 20 dones amb discapacitat, seleccionades en base als seus rols polítics, provinents de països diferents que estan treballant en l’apoderament de la dona amb discapacitat.

Única participant amb discapacitat intel·lectual

La presència de Montserrat Vilarrasa serà molt notòria, doncs és l’única dona amb discapacitat intel·lectual que participa en el procés d’elaboració d’aquesta declaració.  La resta de dones tenen altres situacions de discapacitat.

La Declaració de Dones amb Discapacitat que s’aprovarà el 12 de juny a la seu de Nacions Unides s’incorporarà a la Plataforma Beijing +25, que tindrà una repercussió directa en els 200 països que formen part de la ONU.

El 2020, la comunitat mundial celebrarà el vint-i-cinc aniversari de la Quarta Conferència Mundial sobre la Dona i l’adopció de la Declaració i la Plataforma d’Acció de Beijing (1995). Així, doncs, el 2020 és un any fonamental per a la realització accelerada de la igualtat de gènere i la potenciació de totes les dones i nenes a tot arreu.

Qui és Montserrat Vilarrasa?

Des de l’any 2016, Montserrat Vilarrasa  és Vocal per la discapacitat intel·lectual al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona. És la primera persona amb discapacitat intel·lectual que ocupa aquest càrrec. La seva candidatura va sorgir a través del treball realitzat a l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta, de la Fundació Catalana Síndrome de Down, d’on és secretària.

L’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta la formen persones amb Síndrome de Down o altres situacions de discapacitat intel·lectual. Té com a objectiu fer un món més just i reivindicar i conscienciar en pro dels drets humans, i més concretament de la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

Montserrat Vilarrasa és una dona que té la Síndrome de Down. Actualment té 38 anys i treballa en una empresa ordinària. A més, viu sola  amb el suport a la llar del programa de Vida Independent de la FCSD.

També és membre d’Èxit21, la revista digital gestionada per persones en situació de discapacitat intel·lectual de la FCSD, on ha fet diverses entrevistes i publica articles de la seva activitat al Consell Rector de l’IMPD.

El viatge de Montserrat Vilarrasa a Nova York ha estat possible gràcies a la contribució de Norwegian Air Shuttle

Comparteix!