);

Actualitat

 

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) van lliurar els diplomes acreditatius de la tercera edició dels cursos professionalitzadors d’Auxiliar de Producció de Programes de Ràdio i d’Auxiliar de Museus, que han estat impartits per professors dels departaments de Comunicació i Humanitats de la UPF.

El total de 16 estudiants que van completar aquests dos cursos van recollir el diploma acreditatiu durant l’acte de lliurament, que va tenir lloc el 16 de maig, a la tarda, a l’auditori del campus del Poblenou de la Universitat. L’acte va ser conduït per la periodista Mònica Terribas, professora del Departament de Comunicació de la UPF i patrona de la FCSD.

Els estudiants van recollir el seu diploma de mans de Mònica Figueras, vicerectora de projectes per al compromís social i la igualtat; Meritxell Benedí, directora general de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i Katy Trias, directora general de la FCSD.

L’objectiu d’aquests cursos es trobar nous filons d’ocupació per a les persones en situació de discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, Katy Trias va afirmar que “el dret al treball és bàsic per garantir-ne d’altres com el de la vida independent, i és una manera de cobrir les necessitats personals, econòmiques i relacionals. L’experiència ens demostra que una formació adient, obre noves oportunitats laborals i nous perfils professionals”.

L’acte també va comptar amb parlaments de dos alumnes que havien finalitzat amb èxit les formacions: Gerard Ruiz, del Curs d’Auxiliar de Producció de Ràdio; i Jordina Amorós, del d’Auxiliar de Museus.

Nous camins laborals

La col·laboració de les dues entitats forma part d’un dels projectes engegats per la FCSD de treball en xarxa (amb empreses, administració i universitats) per tal d’ampliar coneixements i obrir nous camins laborals a les persones amb la síndrome de Down o amb altres discapacitats Intel·lectuals.

L’objectiu ha estat oferir a aquest col·lectiu una formació a càrrec de personal especialitzat i en un entorn normalitzat, i és en aquest àmbit el qual ha col·laborat la UPF, a través de l’oferta d’aquests dos cursos impartits pels seus docents. En el cas del curs de ràdio el professor ha estat Francesc Ponsa; i en el de Museus, Ion Gràcia.

Fotos: UPF

 

Comparteix!