Curs Sexo-afectivitat en persones en situació de discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

Adreçat a: Psicòlegs, pedagogs, integradors socials, educadors socials, treballadors socials i altres professionals interessats en el tema de la salut mental de les persones amb discapacitat intel·lectual.

La sexualitat i l’afectivitat de les persones amb Discapacitat intel·lectual sempre ha estat un tema inquietant i difícil d’abordar. Ens costa imaginar-nos a una persona amb DI vivint en parella i tenint relacions sexuals, potser perquè la discapacitat encara preval sobre la persona que és representada com necessitada de protecció i cures.

No obstant això, les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals creixen, evolucionen, arriben a l’etapa adulta i tenen dret a enamorar-se, a tenir relacions i a desitjar compartir la vida amb qui vulguin. Tot això és possible amb els suports necessaris. De fet, algunes persones ja ho fan.

La sexualitat és un aspecte essencial en els éssers humans i, com a tal, ha de ser un tema tractat amb naturalitat, honestedat, respecte i afecte, i ha de tenir el seu propi espai dins el procés educatiu de l’infant. La sexualitat és molt rellevant en la constitució del subjecte. Per tant, l’educació afectivo-sexual de les persones amb discapacitat intel·lectual és indispensable perquè puguin tenir l’autonomia i l’autoestima necessàries per poder tirar endavant el seu projecte de vida. Sovint, aquest aspecte genera dubtes i inquietuds.

L’objectiu del curs és oferir eines per poder entendre, abordar i posicionar-se davant la sexualitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i també plantejar-se l’ansietat que produeix el tema en famílies i professionals.

 

Sala 15 de l’Espai 2 de la Fundació Catalana Síndrome de Down (c/València, 79-81, 1r 3a, Barcelona).

Horari: 4 d’octubre del 2019 de 9:30 a 13:30

Preu: 84 €
Formació bonificable

Forma de pagament: ingressar l'import del curs al número de compte de La Caixa CCC: ES74-2100-3054-67-2200521450. El BIC/SWIFT es: CAIXESBBXXX.

Recordeu que perquè la inscripció sigui efectiva, heu d’enviar el comprovant de l’ingrés bancaria a yramirez@fcsd.org amb el vostre nom i el nom del curs.

Un cop hàgim rebut el comprovant, us confirmarem la inscripció des del Servei de Formació.

Aquells que decideixin tramitar la bonificació a través de la nostra entitat han de gestionar tota la documentació amb prou anticipació (abans de 10 dies de la realització del curs), sinó no es podrà garantir aquesta gestió.


Per qualsevol dubte o aclariment contactin amb el servei de formació a formació@fcsd.org

Accessibility