);

Actualitat

L’estudiant Guillermo Ruiz Martinez-Llosa, de l’Institut Icària, ha guanyat la XIX edició del Concurs Treball de Recerca Josep M. Jarque  sobre la persona amb la síndrome de Down (SD) amb un treball sobre les comorbiditats associades a la SD que ha estat tutelat pel professor Òscar Ponz. L’acte de lliurament del premi es va celebrar ahir a la seu del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Ruiz-Martínez Llosa va explicar que l’interès per la SD li ve de petit quan veia gent amb la SD pel carrer i es preguntava com deurien veure la vida. “[Les persones amb la SD] tenen una immensa capacitat per esforçar-se”, va afirmar l’estudiant que va fer una estada al Centre de Regulació Genòmica de Barcelona amb la Dra. Mara Diersen per completar la part pràctica del treball.

El president del jurat, Ignasi Puigdellívol,  catedràtic de didàctica de la Universitat de Barcelona (UB), va destacar el treball premiat perquè “excel·lia pel rigor i la temàtica que aborda” alhora que està “ben estructurat i fa una bona síntesi”.

La finalista del premi va ser l’estudiant Ikram Ahdadouche El Idrissi de l’IES Antoni Pous i Argila de Manlleu amb el treball Tres són multitud.

Doble reivindicació

Katy Trias, directora general de la FCSD, va contextualitzar el concurs explicant que l’”aposta pels joves estudiants rau en el fet que son el futur de la societat”. De la mateixa manera, va recordar que el concurs fa tres anys que porta el nom de Josep M. Jarque, pedagog impulsor de l’escola inclusiva. Trias va voler reivindicar el seu llegat juntament amb el de Montserrat Trueta, fundadora de la FCSD que va morir l’any passat i que “també va defensar la inclusió i el respecte a la diversitat”.
El president de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta, Andy Trias, també va intervenir explicant l’activitat de defensa dels drets de les persones en situació de discapacitat intel·lectual que realitza aquest òrgan de la Fundació.

Els representants d’Educació, Josep Vallcorba, director general de Currículum i Personalització; i Imma Reguant, subdirectora general d’Educació Inclusiva, van manifestar que la recerca i la formació dels professionals que treballen a les escoles inclusives son prioritats del Departament.

Artur Fernàndez, director de l’àrea infantil de la FCSD, també va participar a l’acte explicant la gran varietat de temes (lectoescriptura, esports, matemàtiques, inclusió laboral, envelliment, escola inclusiva…) que han concorregut enguany al concurs.

Comparteix!